Nieuwe locaties voor Europan #9

Archief prijsvraag | 10 februari 2007 | Nederlands Architectuurinstituut | Rotterdam

Cilly Jansen (directeur Architectuur Lokaal) en Pierre Gautier (Pierre Gautier Architecture) gaan in gesprek met de opdrachtgevers voor de nieuwe ronde van de internationale prijsvraag Europan. De 9e editie heeft als thema: European Urbanity, Sustainable City and New Public Spaces.

Europan
In een samenwerkingsverband van zo’n twintig Europese landen organiseert Europan elke twee jaar een ideeënprijsvraag op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap. Hiermee levert Europan een bijdrage aan de reflectie op en het debat over de Europese stad.

Europan Nederland
Tijdens 'Europan Nederland' werden de ontwerplocaties voor de 9e editie in het Nederlands Architectuurinstituut gepresenteerd. Voor deze ronde zijn locaties in Amsterdam, Almere, Groningen en Nijmegen ter beschikking gesteld. Architectuur Lokaal ondervroeg samen met Pierre Gautier de deelnemende gemeenten en corporaties over hun motivatie voor deelname, over de locatie, en over de rolverdeling tussen gemeente en corporatie. Bijzondere aandacht werd gegeven aan waterlocaties, bijzondere woningtypologiën (wonen-werken), functiemenging binnen gebouwen en in stedelijke knooppunten, en bodemverontreiniging bij industriële locaties.

Op 24 januari 2008 organiseerde Europan de prijsuitreiking in Utopolis, Almere. Kijk voor meer informatie over Europan op www.europan.nl