Isabelle Diks en Maarten van Hezik nieuwe bestuurders van Architectuur Lokaal

nieuwsbericht | 3 februari 2014

Isabelle Diks_klIsabelle Diks (1965) is wethouder in Leeuwarden sinds 2008. Zij is politiek actief voor Groen Links sinds 1994. Eerder was zij onder meer raadslid en fractievoorzitter in Apeldoorn, lid van het algemeen bestuur van het regionale waterschap, bestuurslid van Groen Links afdeling Gelderland en lid van de Provinciale Staten in Gelderland. Als internationaal secretaris en specialist in Europese samenwerking had Diks de expertise om Moriko Peters, buitenlandwoordvoerder van GroenLinks, tijdelijk te vervangen in de Tweede Kamer. Met haar benoeming in het bestuur van Architectuur Lokaal volgt Isabelle Diks Arno Brok op. Arno Brok, burgemeester van Dordrecht, was lid van het bestuur van 1 januari 2006 tot 8 november 2013.

Maarten van Hezik 2014- kleinMaarten van Hezik (1948) was sinds de lancering van de STABU-bestekssystematiek in 1986 algemeen directeur van STABU. Van Hezik volgde zijn opleiding aan de TU Delft en werkte onder meer bij de rijksoverheid en een groot aannemersbedrijf. Hij is voorzitter van de Stichting Nederlandse Bouwprijs en voorzitter van de Adviescommissie Internationale Bouwbeurs. Met zijn benoeming in het bestuur van Architectuur Lokaal volgt Maarten van Hezik Henk van den Broek op als penningmeester van de stichting. Van den Broek, o.a. vm. divisiedirecteur Heijmans, was lid van het bestuur van 8 juli 2005 tot 1 januari 2014.

Het bestuur van Architectuur Lokaal, onder voorzitterschap van Felix Rottenberg, bestaat verder uit Yves de Boer, Monika Chao, Charlotte ten Dijke en Thérèse van Schie. Kijk hier voor eerdere bestuurders.