Gorinchem – Het interieur van een stadslandschap

fietstocht en onderzoek openbare ruimte | 19 en 20 juni

Gorinchem is benoemd tot Architectuurplaquettestad van Nederland 2015. In het kader hiervan organiseert Stichting ‘Dichter bij Gorinchem’ dit jaar diverse activiteiten.

Op vrijdag 19 juni wordt een fietstocht georganiseerd langs de gebouwen die dit jaar een nieuwe plaquette hebben gekregen (o.a. het Natuurcentrum/Kinderboerderij).
Bij het VVV kunt u een cassette kopen met daarin vouwfolders met themaroutes langs gebouwen met een Architectuurplaquette en een boekje met o.a. een poëzie-, beelden- en tuinenroute.
In het centrum van Gorinchem wordt een Architectuurplaquettewinkel geopend waar lezingen en debatten zullen worden gehouden en een expositie over de Architectuurplaquette te zien zal zijn.

Zaterdag 20 juni staat in het teken van de openbare ruimte van Gorinchem. Waar bevinden zich de openbare ruimtes in de stad, hoe zijn deze ontstaan, hoe worden ze gebruikt en wie onderhoudt ze?

Eerder zijn de inwoners van Gorinchem opgeroepen mooie en lelijke plekken in hun stad aan te wijzen. Uit de ingezonden plekken wordt een keuze gemaakt waaraan gewerkt gaat worden op de Dag van de Architectuur. Bezoekers, zowel kinderen als volwassenen, gaan onder begeleiding van Gorcumse architecten de openbare ruimte onderzoeken en opnieuw ontwerpen. Op deze wijze krijgen de deelnemers een beeld van het werk van architecten.

Kijk voor meer informatie op
www.architectuurplaquette.com