Alle gemeentelijke coalitieakkoorden 2018-2021 op de kaart

nieuwsbericht | 22 november 2018

De debatten bij de manifestatie Grensverleggers worden volgende week gevoerd met lokale bestuurders van grote en kleine gemeenten en van provincie uit het hele land. Sprekers zijn - naast ontwerpers en tientallen anderen - wethouders van Amsterdam, Breda, Brummen, Deventer, Eindhoven, Groningen, Hilversum, Krimpenerwaard, Purmerend, Sittard-Geleen en Zaanstad, en gedeputeerden van Overijssel en Noord-Holland.
Omdat de manifestatie vierjaarlijks plaatsvindt in het jaar waarin de gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden, heeft Architectuur Lokaal de coalitieakkoorden en de samenstelling van de bestuurscolleges van alle Nederlandse gemeenten per 2018 op de kaart gezet. U kunt ze allemaal vinden onder de link Grensverkenning. De resultaten van de herindelingsverkiezingen die gisteren zijn gehouden voegen we later toe.
Aanmelding voor de manifestatie Grensverleggers sluit op 28 november om 12.00 uur (middag), mits eerder geen plaats meer is.

De manifestatie Grensverleggers. Wonen, werken, leven met zorg en energie vindt plaats op 29 november 2018 in Villa Jongerius, Utrecht. Klik hier voor alle praktische informatie.
Deze manifestatie is de zevende editie van de landelijke manifestatie voor en over (publiek) opdrachtgeverschap en ontwerp, die Architectuur Lokaal traditiegetrouw vierjaarlijks organiseert in het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Eerdere edities waren Hitte in de delta (2014), Bouwen op ambitie (2010), BOOST – Impuls voor publiek opdrachtgeverschap (2006), Oost West Thuis Best (2004), ORG (1996) en Niet Grijs! (1994). De manifestatie in 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Ministerie van BZK.