Expositie 245 maquettes prijsvraag Tiny Housing in Almere

nieuwsbericht | 2 juni 2016

De 245 inzendingen die werden ingezonden voor de prijsvraag ‘Bevrijd Wonen. Bouw je Tiny House in Almere’ zijn tot 6 juli 2016 te zien in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Dan worden de winnaars van de prijsvraag bekend gemaakt bij het symposium 'Tiny Housing ontdekt'. De winnaars krijgen een optie op een bouwlocatie en kunnen vanaf dat moment starten met de realisering van hun Tiny House in een ‘lab’-sfeer in het kader van de BouwEXPO Tiny Housing 2016/2017.

De expositie Tiny Housing Ontdekt van de gemeente Almere in samenwerking met de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is op 1 juni 2016 gestart. Wethouder Tjeerd Herrema opende samen met KAF directeur Jeroen van der Wiel de tentoonstelling, waar de maquettes van de 245 inzendingen te bekijken zijn. De expositie is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 13.00 uur tot 17.30 uur te bezoeken in de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF), Esplanade 10 in Almere.

Prijsvraag
De expositie is onderdeel van de prijsvraag Bevrijd Wonen, Jouw Tiny House in Almere. De 25 beste inzendingen kunnen gerealiseerd worden tijdens de BouwEXPO in Almere Poort. Met de grote hoeveelheid inzendingen bewijst Almere dat er vraag is naar Tiny Housing en het vrije gevoel van klein wonen. De kleine huisjes met een maximaal bruto vloeroppervlak van 50 m2 staan volop in de landelijke belangstelling. Met de prijsvraag wil Almere samen met Het Woningbouwatelier de mogelijkheden van huisvesting in kleine huisjes verkennen om hiervan een serieuze bouwstroom mogelijk te maken. Wethouder Herrema vindt de energie en de ideeën die alle deelnemers in hun inzendingen hebben gestoken geweldig. “Voor mij zijn het nu al allemaal winnaars! Met slechts 25 plannen gaan we straks verder naar de BouwEXPO, maar het zou mooi zijn als de bouwsector nog meer van deze prachtige ideeën kan adopteren. Binnen Almere of daarbuiten.”

Dag van de Architectuur
Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) organiseert op zaterdag 18 juni 2016 de Dag van de Architectuur in Almere. Deze staat helemaal in het teken van Tiny Housing. Naast meerdere presentaties over Tiny Housing zal de expositie met de prijsvraaginzendingen geopend zijn en is er een ‘echt’ Tiny House op de Esplanade te bezoeken.

Bekendmaking winnaars
Een deskundige vakjury onder voorzitterschap van burgemeester Weerwind selecteert maximaal 25 plannen. De bekendmaking van de winnaars is op woensdag 6 juli tijdens het symposium Tiny Housing Ontdekt in aanwezigheid van minister Blok. Tijdens het Cobouw Café komen allerlei thema’s rondom Tiny Housing aan de orde. De winnaars krijgen een optie op een bouwlocatie en kunnen vanaf dat moment starten met de realisering van hun Tiny House in een ‘lab’-sfeer.

Kijk voor meer informatie over de BouwEXPO Tiny Housing op www.bouwexpo-tinyhousing.nl

Op verzoek van de gemeente Almere is de prijsvraag 'Bevrijd Wonen, Jouw Tiny House in Almere' georganiseerd door Architectuur Lokaal. Het reglement van de prijsvraag is opgesteld aan de hand van Kompas bij prijsvragen.