Energietransitie als gebiedsontwikkeling

Nederland heeft alles in huis om hét wereldlaboratorium voor verduurzaming te worden. Toch blijven we hangen in het verleden. Waarom doen we dat? Voelen we nog steeds geen urgentie? Willen we niet? Of kunnen we niet? In het boek ‘Energietransitie als Gebiedsontwikkeling’ van NederLandBovenWater zijn moeten, willen én kunnen uiteengerafeld en is daarop vlijmscherp gereflecteerd door diverse deskundigen.
Op 18 november wordt het boek gepresenteerd tijdens het debat ‘Alles in Huis
van NederLandBovenWater en Architectuur Lokaal, met o.a. Sybilla Dekker, Hans Mommaas, Barto Piersma en de winnaars van de prijsvraag ‘Energielandschap van de Toekomst’, in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam.

Energietransitie als Gebiedsontwikkeling
Waar Nederland erkend wereldleider is met haar architectuur, landbouw, planologie en waterbouw, kijkt het buitenland nu met grote belangstelling naar onze prestaties op het gebied van duurzame gebiedsontwikkeling. Niemand weet hoe het moet, velen kunnen laten zien hoe het kan. Peter van Rooy, NederLandBovenWater, beschrijft in zijn boek Energietransitie als Gebiedsontwikkeling hoe Nederland weer tot de top van de wereld kan gaan behoren als het gaat om integrale gebiedsontwikkeling, startend vanuit de energietransitie.

Innovatieve ideeën
Het boek is een vervolg op de prijsvraag Energielandschap van de Toekomst waarmee werd gezocht naar innovatieve ideeën voor duurzame energie in combinatie met verbetering van landschappelijk-ruimtelijke kwaliteiten en draagvlak bij bewoners en ondernemers. De uitkomsten van deze prijsvraag biedt oplossingen aan die de regionale energiestrategieën (RES) kunnen ondersteunen. Een jury onder voorzitterschap van Sybilla Dekker (vm. minister van VROM) selecteerde de drie beste plannen voor energietransitie in landelijk gebied, stedelijk en waterlijk gebied. Het resultaat van de prijsvraag Energielandschap van de Toekomst (juryrapport en alle 30 inzendingen) kunt u hier downloaden.

Energietransitie als Gebiedsontwikkeling, auteur Peter van Rooy, 88 pagina's, kosten € 15,00 incl. btw en verzendkosten.
Het boek is hieronder te bestellen en wordt ná 18 november verzonden.

Bestellen Energietransitie als Gebiedsontwikkeling

  • Prijs: € 15,00 Aantal:
  • € 0,00