Van Eesteren Museum Amsterdam

Het Van Eesteren Museum in Amsterdam Nieuw-West bestaat uit een binnenmuseum, een buitenmuseum en een jaren 50 museumwoning en vertelt het verhaal van de Amsterdamse Tuinsteden, over de stedelijke ontwikkelingen, architectuur en bewonersgeschiedenis van de jaren 50 en 60. Naast de vaste tentoonstelling over architect en stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren (1897-1988) zijn er wisselende exposities, begeleide wandelingen, fiets- en vaartochten en zogenoemde Van Eesteren Gesprekken.

Sinds 20 oktober 2017 is de hoofdlocatie van het museum het Van Eesteren Paviljoen, fraai gelegen aan de Sloterplas, in het hart van de Westelijke Tuinsteden. Het Van Eesteren Paviljoen is opgenomen in het Jaarboek Architectuur in Nederland 2017/2018 en behoorde onlangs tot de genomineerden voor de Amsterdamse Architectuur Prijs.

Het Van Eesteren Museum is in 2010 ontstaan uit een bewonersinitiatief en wordt gerund door een klein aantal vaste medewerkers en een grote groep vrijwilligers.

Meer informatie over het museum, een press kit over het paviljoen en het laatste nieuws vindt u op onze website: http://www.vaneesterenmuseum.nl/pers
Hier kunt u zich ook aanmelden als u voortaan onze persberichten wilt ontvangen.