Titelwet – Creatief ondernemerschap – Masterclass aanbesteding architectebdiensten

DELVA Landscape Architects

DELVA Landscape Architects

Hoe vind je als startende architect samenwerkingspartners bij ontwikkelcompetities? Hoe neem je effectief deel en hoe vergroot je je kansen? In de derde van vier Masterclasses Creatief Ondernemerschap Architectuuropdrachten gaan we nader in op de samenwerking tussen architecten en projectontwikkelaars. Architectuur Lokaal, Synchroon en ShiftA delen hun kennis met jonge ontwerpers en ontwikkelaars. Een praktijkopdracht in teamverband maakt onderdeel uit van het programma. De bijeenkomst vindt plaats op 18 januari 2016 bij Synchroon in Zoetermeer.

Architectuur Lokaal organiseert een aantal Masterclasses Creatief Ondernemerschap Architectuuropdrachten om bij te dragen aan effectief ondernemerschap van jonge architecten. Daarmee hopen we hen meer mogelijkheden te verschaffen om in de praktijk aan de slag te kunnen gaan. In deze masterclass staat de vraag centraal: hoe kun je effectief deelnemen aan ontwikkelcompetities in teamverband? Startende architecten gaan aan de slag met een praktijkopdracht in samenwerking met de jonge ontwikkelaars van Synchroon.

 

Programma Masterclass Creatief Ondernemerschap Architectuur #3 Ontwikkelcompetities

I. Presentaties

16.00 Opening door Cilly Jansen (Architectuur Lokaal)
16.10 Ontwikkelaar als opdrachtgever/partner, Tobias Verhoeven (Synchroon)
16.30 Daalsedijk, Utrecht (Synchroon met Studio Nine Dots en Steven Delva) door Tobias Verhoeven (Synchroon)
17.00 Professioneel inschrijven met een ontwikkelaar, Oana Rades en Thijs van Bijsterveld (ShiftA  over xs de luxe)

17.30 Pauze, broodjes

II. Workshop

17.45 Praktijkopdracht
Hoe organiseer je een inschrijving voor de eerste ronde in een ontwikkelcompetitie? Hoe structureer je het werkproces en formuleer je een overtuigende visie in woord en beeld?

18.00 Aan de slag
In teamverband maken startende architecten en jonge ontwikkelaars een strategie om te komen tot een visie aan de hand van de praktijkopdracht. De inleiders geven aanwijzingen en commentaar.

19.00 Korte presentaties plan van aanpak door teams

19.15 Slotbeschouwing
Bespreking van de resultaten

19.30 Borrel
20.00 Einde