Winnaar VELUX Trophy 2010: Brede school Zuidlanden

Archief nieuwsbericht | 7 februari 2011

Met de VELUX Trophy worden de architect, de bouwmaterialenhandelaar en de aannemer beloond voor het realiseren van een bouwproject waarin VELUX producten op innovatieve wijze worden toegepast. De prijs werd op 7 februari 2011 tijdens de Bouwbeurs in Utrecht door jurylid Hans Ruijssenaars uitgereikt. In opdracht van VELUX Nederland trad Architectuur Lokaal op als secretaris van de jury.

De VELUX Trophy bestaat uit een kunstwerk van de Vlaamse absurdist en cartoonist Luc Zeebroek, alias Kamagurka en een geldbedrag van 7.500 euro, verdeeld over het architectenbureau Zerodegree Architecture uit Amsterdam, aannemersbedrijf Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum en bouwmaterialenhandelaar NVB Ubbens Bouwstoffen uit Groningen.

Juryoordeel winnaar
Een nauwkeurig per ruimte te optimaliseren binnenklimaat, tot stand gekomen in een gedegen samenwerking tussen verschillende partijen wat heeft geresulteerd in een vernieuwende toepassing van dakramen tot eigentijdse en opvallende architectuur. Dat maakt de Brede School De Zuidlanden in het buurtschap Techum in Leeuwarden volgens de jury tot de winnaar van de VELUX Trophy.

Eervolle vermelding
De jury kende Huis Bierings in Leidsche Rijn een eervolle vermelding toe.

Deelname
Voor deze tweejaarlijkse prijs kwamen in aanmerking architecten, opdrachtgevers, projectontwikkelaars, adviesbureaus, bouwmaterialenhandelaren, aannemers en verwerkers die samen een bouwproject hebben gerealiseerd en voldeden aan de in het reglement gestelde kwalificaties.

Jury
Michel Sombroek
, Algemeen Directeur VELUX
Hans Ruijssenaars, architect
Gert Smit, HIBIN
Rob de Groot, Bouwgarant
Indira van ’t Klooster, Architectuur Lokaal (secretaris)

In totaal dongen 34 projecten mee naar de prijs.