Boek: Bouwen op elkaar, plannen voor gestapeld kleinschalig opdrachtgeverschap

publicatie | 18 maart 2014 | Gemeente Den Haag

Het boek 'Bouwen op elkaar, plannen voor gestapeld kleinschalig opdrachtgeverschap' is vanaf vandaag verkrijgbaar. Het boek beschrijft de inzendingen van de finalisten van de gelijknamige Open Oproep.

De gemeente Den Haag daagde in mei 2013 ontwerpers, bouwpartijen en andere professionals uit om met een vernieuwend, creatief en uitvoerbaar concept te komen voor een gestapelde vorm van kleinschalig opdrachtgeverschap. 125 partijen namen de handschoen op en dienden hun ideeën voor de Open Oproep Bouwen op elkaar in. De vijftien partijen die werden geselecteerd om hun visie nader uit te werken gingen aan de slag om voor de Haagse locatie Laakhaven West-Petroleumhaven een innovatief en haalbaar plan te maken voor gestapelde hoogbouw van tenminste 30 meter.
In het boek beschrijft redacteur en samensteller Hans Venema deze 15 inzendingen. Hiernaast bevat het boek drie boeiende essays van Adri Duivesteijn (juryvoorzitter), Dick van Gameren (TU Delft / architectenbureau MECANOO) en Jos Lichtenberg (TU Eindhoven). Johannes Niemeijer verzorgde de opmaak.

U kunt het boek hier bestellen.