Bergen op Zoom – Route langs de West Brabantse Waterlinie

rondleiding | 20 juni 2015

luchtfoto west brabantse waterlinie Gemeente Bergen op ZoomPlatform Bergen op Zoom op zaterdag 20 juni een route langs de West Brabantse Waterlinie. Geïnteresseerden kunnen deze dag gratis mee op pad met de bus of op eigen gelegenheid met de fiets. Van 10.30 uur tot 16.30 uur zijn er bij verschillende locaties gidsen aanwezig. De dag wordt afgetrapt door wethouder Ton Linssen van de gemeente Bergen op Zoom en afgesloten door wethouder Petra Lepolder van de gemeente Steenbergen.

Waterlinie
De West Brabantse Waterlinie is een van de oudste waterlinies van Nederland en stamt uit 1628. Enkele jaren geleden is gestart met het herstellen van de Waterlinie. Er is volop gerestaureerd en er zijn nieuwe architectonische objecten aangebracht, zoals bruggen en een viaduct. De route start bij het Ravelijn in Bergen op Zoom en gaat langs de Waterschans, Fort de Roovere, de Blauwe Sluis, de jachthaven van Steenbergen, Fort Henricus, en eindigt bij Benedensas in Steenbergen.

Programma
Het officiële programma start om 10.30 uur met de opening door wethouder Ton Linssen van de gemeente Bergen op Zoom. Na de opening volgt een presentatie van het Architectuur Platform. Vervolgens vertrekken er bussen om 11.10 uur vanaf het Ravelijn in Bergen op Zoom (bus 1) en tevens vanaf de haven van Steenbergen (bus 2). De dag wordt rond 16.30 uur afgesloten bij de haven van Steenbergen door wethouder Petra Lepolder van de gemeente Steenbergen. In de bus gaat ook een gids mee die onderweg en bij de tussenstops meer zal vertellen over de bijzondere architectuur en historie van de verschillende objecten. De bussen keren na afloop terug naar het startpunt. Geïnteresseerden kunnen gratis met de bus mee, maar moeten zich wel aanmelden. Dat kan door een e-mail te sturen naar communicatie@bergenopzoom.nl. Deelnemers krijgen een lunchpakket.