Amersfoort – Dag van de Architectuur en Struinen in de tuinen vallen samen in Amersfoort

21 juni 2015
Transformatie bibliotheek Zonnehof. ZEEP architecten

Transformatie bibliotheek Zonnehof. Beeld ZEEP architecten

FASadE viert de Dag van de Architectuur in het weekend 20 en 21 juni 2015 in samenwerking met Struinen in de tuinen. Op het programma staat de openstelling van Iconische huizen en stedelijke projecten rond het thema Nieuw Nederland, actuele voorbeelden van het nieuwe ontwikkelen. Op de locaties vinden optredens van artiesten plaats.

Struinen in de Tuinen is een tuinenfestival dat jaarlijks in Amersfoort wordt georganiseerd. FASadE en Struinen in de Tuinen bundelen hun krachten in 2015 en vragen medewerking van eigenaren en bewoners van bijzondere huizen in Amersfoort. We hopen dat op zondag 21 juni a.s. door de hele stad niet alleen talloze tuinen maar ook een aantal iconische huizen opengesteld zal worden! Op diverse plekken vinden optredens plaats door lokale amateurkunstenaars.

Meer weten? Of heeft u zin om bij dit bijzondere evenement aan te haken? Meld u dan bij Johanna van der Werff via j.vanderwerff@fasade.nl

Het Burgerinitiatief met betrekking tot het plein de Zonnehof nodigt het publiek uit om kennis te nemen van de plannen die zeker onder de noemen Nieuw-Nederland zijn te scharen. In de nabije toekomst ondergaat het gebied Zonnehof een groene restyling. Drijvende kracht hierachter is onder meer het Burgerinitiatief Zonnehof (BIZ!). Het motto van het BIZ!: geef de stad en de bewoners van de Zonnehof een plein met parkachtige kwaliteit, een ‘Houttuin’, zonder dominantie van auto’s en doorgaand verkeer, met woonfuncties georiënteerd aan het groen en het Rietveldpaviljoen als plek waar kunst en cultuur floreren.
FASadE, zelf actief betrokken bij het BIZ!, is zondag 21 juni a.s. samen met toekomstige bewoners van de bibliotheek en leden van het BIZ! present in het gebied om de plannen toe te lichten. Wees welkom op het plein Zonnehof! Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof 8.

Meer informatie: www.struinenindetuinen.nl en www.fasade.nl